Tegenwoordig is er voor vrijwel elk elektrisch apparaat en iedere woning een energielabel te verkrijgen. Dit speciale label is in het leven geroepen om de zuinigheid, milieuvriendelijkheid en in de mate van energiebesparing te classificeren. Het energielabel is in alfabetische volgorde opgesteld, waarbij A erg energiezuinig betekent en G het minst energiezuinig is. In relatief korte tijd is dit stickertje enorm populair en bekend geraakt. Woningen, auto's, wasmachines en vele andere materialen zijn van een label voorzien.
Met name de prijs van woningen is erg beïnvloedbaar door een energielabel. Een slecht label geeft dan ook steevast een lagere potentiële verkoopprijs. Het label voor huizen wordt opgesteld aan de hand van de isolatie van uw dak, muur, vloer en ramen in uw woning. Hoe minder warmteverlies, des te energiezuiniger het huis is.
Een lage classificatie betekent echter niet dat de woning in kwestie sterf afgeraden wordt. Er zijn immers genoeg manieren om dit label te verbeteren. In sommige gevallen heeft u zelfs recht op 'energielabel subsidie'. Voldoet de huidige isolatie in uw woning niet aan de hedendaagse standaard, dan maakt u in enkele gevallen aanspraak op lokale subsidie.
Wilt u precies weten wat u kunt verbeteren aan uw woning? Schakel dan de hulp in van een energielabeladviseur. Deze bekijkt uw huis grondig en geeft u advies op het gebied van isolatie. Ook is hij of zij up-to-date wat betreft subsidie om het energielabel van uw huis omhoog te krikken. Het voordeel op korte termijn is dat uw investering minder kost, terwijl u op de lange termijn minder tijd nodig hebt om uw investering volledig terug te hebben gewonnen.