Vloerisolatie

Vloerisolatie

Bij het isoleren van uw huis wordt er als eerste gekeken naar de muren. Vlak daarna volgt vaak de vloer van uw woning. Dit is namelijk een van de grootste warmteverliezende bronnen. Dankzij vloerisolatie is het mogelijk om dit verlies tegen te gaan. Gemiddeld verbruikt u 320 m3 minder gas, wat uitkomt op ongeveer 200 euro per jaar die u bespaart én 600 kilo CO2-uitstoot.

Bespaar geld dankzij vloerisolatie

U houdt niet alleen meer geld over in uw portemonnee aan het eind van de rit, maar beschikt ook nog eens over meer wooncomfort. Door uw vloer te isoleren, wordt de bodem van uw huis 3 tot 5 graden warmer. Daarnaast is uw huis gelijkmatiger warm, voelt u minder tocht en heeft u geen last meer van vocht in de kruipruimte, mocht u hierover beschikken. U voelt u kortom nog meer op uw gemak in huis dan ooit tevoren.

Geen kruipruimte? Geen probleem

Uw vloer isoleren is erg makkelijk wanneer u beschikt over een hoge kruipruimte. Indien u een lage of geen kruipruimte in uw huis hebt liggen, is vloerisolatie alsnog mogelijk. U kunt er dan voor kiezen om de bodem te isoleren van de kruipruimte, of om de vloer van bovenaf te isoleren.

Verschillende materialen voor diverse vloeren

Een ander belangrijk aspect bij het implementeren van vloerisolatie, bedraagt het soort vloer dat u in huis hebt liggen. Er zijn verschillende manieren en producten om uw vloer te isoleren. Een houten vloer vraagt immers om een andere werkwijze dan een betonnen vloer. Wilt u weten hoeveel het u kost om uw vloer te laten isoleren, neem dan contact op met meerdere isolatiebedrijven en vergelijk de verschillende offertes.

Terug naar overzicht