Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen behoren tot een van de meest bekende apparaten om duurzame energie mee op te wekken. Deze panelen zijn een belangrijke reden dat mensen overgestapt zijn naar schonere energie. Dankzij het licht van de zon wordt er elektriciteit opgewekt. Het scheelt dat de voorraad van de zon nog lang niet ten einde raakt, in tegenstelling tot onze 'eigen' fossiele brandstoffen. Vandaar dat het belangrijk is om juist nu gebruik te gaan maken van alternatieven.

Waar bestaat een zonnepaneel uit?

Een zonnepaneel bestaat in principe uit een grote plaat met een aantal plakjes silicium, die elektrisch met elkaar verbonden zijn. Een paneel is 1,5 vierkante meter groot, enkele centimeters dik en weegt zo om en nabij de 10 kilogram. Afhankelijk van de grootte van de desbetreffende woning, worden er doorgaans 4 tot 5 panelen geplaatst.

De kosten van een zonnepaneel zijn op dit moment vrij fors te noemen. Een paneel van 1,5 vierkante meter kost rond de 750 euro. Voor een installatie bent u 200 euro per paneel kwijt, waardoor u bij 4 panelen toch al zo'n 4000 euro kwijt bent.

Rendement van zonnepanelen

Het huidige rendement van zonnepanelen staat op ongeveer 375 kWh, waarin kWh staat voor kilowattuur. Installeert u op dit moment zonnepanelen zonder overheidssteun, dan verdient u de investering pas na ongeveer 65 jaar terug. Het is dan ook niet zo gek dat er subsidie voor zonnepanelen wordt gegeven, om zo burgers actief te stimuleren om over te stappen op duurzame energie.

Meer informatie over subsidie voor zonnepanelen

Heeft u interesse in het plaatsen van zonnepanelen op uw huis of bedrijf? Neem dan contact op met zonnepaneleninstallateurs voor meer informatie. Zij kunnen u informeren over de verschillende subsidiemogelijkheden, de soorten installaties en het rendement van de zonnepanelen. Naast de landelijke subsidie op zonnepanelen zijn er vaak ook plaatselijke initiatieven van gemeenten.

Terug naar overzicht