Subsidie op isolatie

Isolatie is een term die u vast en zeker vaak hebt gehoord of gelezen wanneer het gaat over duurzaam wonen. Dankzij isolatie houdt u warmte of koelte binnenshuis. Daarnaast verlaagt het isoleren uw energierekening aanzienlijk. Piepschuim en glaswol zijn materialen die vaak gebruikt worden voor het isoleren van woningen, omdat er lucht in zit. Moderne huizen hebben tegenwoordig dubbele muren met lucht ertussen, zodat het huis goed geïsoleerd wordt.

Subsidie op isolatie voor allerlei soorten

In Nederland zijn er verschillende soorten isolatie erg populair op dit moment, die vaak allemaal gesteund worden met subsidie. Dit extra geld kan uw kosten enorm drukken en daarmee isolatie wellicht zelfs mogelijk maken. Degene die Limburgse Energie Subsidie voor u verder heeft uitgelicht, zijn: muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en dubbelglas / HRE glas.

Lagere energierekening én steun van de overheid

Het meest belangrijke voor de meeste mensen is natuurlijk dat isolatie ervoor zorgt dat er geld bespaard wordt, jaar in jaar uit. Aangezien de ingrijpen vaak vrij prijzig zijn en als duurzaam worden gezien, heeft de overheid enkele jaren geleden besloten om deze processen te steunen in de vorm van subsidie op isolatie.

Subsidie op isolatie door de overheid

Subsidie op isolatie door de overheid is er in verschillende soorten en maten. De investeringen die u maakt, kunnen landelijk voor een gedeelte gesubsidieerd worden, maar ook zijn er provinciale, regionale en gemeentelijke regelingen. Het loont zich dus om navraag te doen bij uw gemeente om alles te weten te komen omtrent subsidie op isolatie in uw leefgebied.

Naast subsidie op isolatie door de overheid zijn er vaak nog andere initiatieven van de overheid die duurzaam wonen stimuleren. Ook hierover kunt u meer te weten komen op onze website.