Subsidie dubbel glas en HRE glas

Subsidie dubbel glas

Het loont zich om gebruik te maken van speciaal glas in huis, waardoor u flink kunt besparen op stookkosten in huis. Tegenwoordig zijn er echter verschillende soorten glas, van het reguliere glas tot aan extra geïsoleerd glas, beter bekend als HR++ (dubbel-) en HR+++ (triple-)glas.

Subsidie voor isolatieglas ter ondersteuning

Ten opzichte van enkel glas bespaart u in een gemiddeld huishouden al snel 20m3 per vierkante meter glas. Zelfs als uw ramen en kozijnen nog in prima staat verkeren, kan het zich lonen om deze vroegtijdig te laten vervangen. Zeker wanneer er subsidie voor isolatieglas is vrijgemaakt.

Voordelen van dikker glas

Het implementeren van dit verbeterde glas zorgt voor een comfortabelere woonervaring. De tocht en kou bij de ramen blijven beperkt, net als de condens aan de binnenkant van het raam. Daarnaast hoort u veel minder geluid van buitenaf. Doordat het meer gelaagde glas minder warmte verspilt dan enkel glas, verbruikt u minder energie en dus minder CO2. Dit komt weer ten goede aan het milieu.

Op het gebied van HR glas zijn er verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt HR+ glas, waarin slechts één isolatielaag aanwezig is, HR++ glas met twee isolatielagen (dubbel glas) en HR+++ glas met drie isolatielagen (triple glas). Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie. Hoewel de prijs per isolatielaag duurder wordt, kan dit gecompenseerd worden aan de hand van subsidie voor dubbel glas of een andere energiebesparende variant.

Subsidie voor dubbel glas blijft uit

In 2013 startte de overheid met een speciale subsidie voor isolatieglas. Huiseigenaren konden gebruikmaken van zowel een verlaagd BTW-tarief én een aanvraag doen voor subsidie uit een pot van 60 miljoen euro. In de afgelopen jaren is het subsidiepotje helaas niet meer gevuld. Of de subsidie voor dubbel glas of een andere soort ooit nog gebruikt gaat worden, is niet bekend. Wel geldt nog altijd het verlaagde BTW-tarief, waardoor u niet 21 procent maar 6 procent BTW betaalt.

Terug naar overzicht