Duurzaam wonen

Wanneer u meedoet aan duurzaam wonen, levert u een bijdrage die van groot belang is om het boeikaseffect tegen te gaan. De gevolgen hiervan zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uzelf: u bespaart op energie, waardoor er meer geld in uw portemonnee blijft zitten.

Een ander belangrijk aspect dat baat heeft bij maatregelen wat betreft duurzaam wonen, is uw eigen gezondheid. Bij verbranding van fossiele brandstoffen komen namelijk schadelijke stoffen in de lucht, die we vervolgens (ongezien) inademen. Met name het dagelijkse verkeer op de weg is een grote veroorzaker van deze schadelijke stoffen.

Wat houdt duurzaam wonen in?

De specifieke term houdt in dat men zo zuinig mogelijk omgaat met energie en de omgeving. Een ander belangrijk punt is het gebruikmaken van alternatieve energiebronnen, daar waar er eerst gebruik werd gemaakt van fossiele brandstoffen. Enkele voorbeelden van wat u zoal kunt doen voor een duurzamere samenleving, zijn: recyclebare producten gebruiken, overstappen van fossiele brandstoffen naar alternatieve (en schonere) energiebronnen, het produceren van afval tot een minimum beperken.

Meer dan een duurzaam huis

Een duurzaam huis gaat eveneens lang niet alleen over het zo milieuvriendelijk inrichten van uw woning. Natuurlijk is dit een belangrijk aspect, maar probeer bij het zoeken van een huis al rekening te houden met belangrijke zaken, waaronder de reisafstand tot aan uw werk. Het gaat er dan ook om dat u met minder middelen (fossiele brandstoffen) hetzelfde of misschien wel meer bereikt dan voorheen.

Om zaken zoals een duurzaam huis voor elkaar te krijgen, is het van belang dat er eerst een gedragsverandering plaatsvindt. U moet ervan bewust worden dat een beter milieu en gezonde, schonere wereld bij uzelf begint.

Instapdrempel lager door subsidies

De concessies en investeringen die hiervoor gemaakt moeten worden, kunt u proberen te compenseren door het aanvragen van subsidie bij de gemeente. Wij vertellen u graag alles over subsidie op zonneboilers, CV ketel / HRE ketel, warmtepomp, zonnepanelen en alle overige subsidies.

Subsidie zonneboiler Een zonneboiler is een prima manier om duurzaam te gaan wonen. Op deze pagina leggen we u uit wat de kosten zijn en de voor- én nadelen van het apparaat. Natuurlijk duiken we allereerst wat dieper in de mate... Lees verder CV ketel subsidie en HRE ketel subsidie De CV (Centrale Verwarmingsketel) zorgt ervoor dat uw woning en, aan de hand van een combiketel, uw kraanwater wordt verwarmd. Met behulp van een gasaansluiting wordt het water verwarmd dat door ... Lees verder Warmtepomp subsidie Een warmtepomp is een systeem dat uw woning voorziet van verwarming en warm water. Er zijn tevens uitvoeringen die kunnen koelen. Het apparaat werkt op gas of elektriciteit. De hoeveelheid aan energie die de pomp no... Lees verder Subsidie zonnepanelen Zonnepanelen behoren tot een van de meest bekende apparaten om duurzame energie mee op te wekken. Deze panelen zijn een belangrijke reden dat mensen overgestapt zijn naar schonere energie. Dankzij het licht van de... Lees verder Overige subsidies Naast de meer bekende vormen van subsidie op duurzame apparaten, zoals zonnepanelen, CV ketels en warmtepompen, geeft de overheid (of gemeente) ook vaker steun aan andere duurzame apparaten die het welzijn van de plan... Lees verder Windenergie Windenergie is een vorm van schone energie en is afkomstig van een bron die nooit opraakt, namelijk de wind. De windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen, het klimaat te belasten en zonder grondstoffen uit ... Lees verder