Dakisolatie

Dakisolatie

Vroeger werd er bij het bouwen van woningen lang niet altijd aandacht besteed aan het isoleren van daken en de zolderverdieping. Hoewel u misschien denkt hier niet veel last van te hebben, kost het u ongezien toch al snel enkele tientallen euro's, zo niet honderden euro's op jaarbasis. Naast kostbaar warmteverlies is de kans op tocht eveneens vrij groot.

Gevolgen van slecht geïsoleerd dak

Doordat warme lucht opstijgt, verliest woning onnodig veel energie door het niet of slecht geïsoleerde dak. Het beslaat immers de gehele oppervlakte van de woning. Wanneer uw dak geïsoleerd wordt, ontstaat er geen trek en wordt het warmteverlies beperkt tot een minimum. Niet alleen is dit veel energiezuiniger, ook voelt het huis een stuk warmer aan, zonder dat u hiervoor de hulp van uw verwarming nodig heeft.

Dakisolatie bijzonder voordelig voor portemonnee

Buiten het comfort is dakisolatie ook een zegen voor uw portemonnee. Door het dak te isoleren bespaart u al snel 30 procent op de energiekosten, wat neerkomt op enkele honderden euro's. De investering is dan op relatief korte termijn al terugverdiend. Tevens is uw dak isoleren goed voor het milieu. Doordat u fors minder energie verbruikt, zorgt u ervoor dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot een minimum beperkt blijven.

Zowel voordelen op de korte als lange termijn

Het kiezen voor dakisolatie zorgt niet alleen op korte termijn voor voldoening, maar ook op de lange termijn. Wanneer u over een tijdje wil verhuizen, dan zult u blij zijn dat het dak van uw huis goed geïsoleerd is. De waarde van een woning stijgt namelijk significant. Door isolatie neemt de energieprestatie toe, wat neerkomt op een betere energiescore, waardoor u uw woning voor meer geld dan voorheen kunt verkopen.

Van hellende of schuine daken tot platte daken, het isoleren van daken kan altijd. In sommige gevallen kunt u geheel zelf de dakisolatie installeren. Dit scheelt aanzienlijk veel geld, waardoor u uw investering nog sneller terug hebt verdiend. Vraag aan uw gemeente of isolatiebedrijf na of u in aanmerking komt voor subsidie.

Terug naar overzicht